Våra utbildningar och produkter

Här kan du smidigt navigera och filtrera vårt utbud för att snabbt hitta det du söker inom din idrott eller utforska alla ämnen.

Alla produkter

Du måste välja ett värde

Alla filter

Simidrottsledare – Konstsim

Simidrottsledare – Konstsim

Kurs/Utbildning

En utbildning för dig som vill utvecklas som tränare och få kunskaper i att träna och leda barn, ungdomar eller vuxna inom konstsim. Utöver ny kunskap kommer du även få möjlighet att utbyta erfarenheter med deltagare från andra föreningar och praktiskt pröva olika övningar och moment. Passa på att diskutera och utbyta tankar och idéer med ledare och kursledare på plats, för att lära dig så mycket som möjligt. Simidrottsledare konstsim ingår i nivå 1 i konstsimmets tränarutbildningar. Du får lära dig grunderna i simidrotten med organisation och värdegrund, ledarskap, kommunikation och säkerhet i simhallsmiljö. Även grunderna i konstsim och träningen, de övriga simidrotterna samt planering gås igenom. Du kommer också få konkreta och användbara tips och övningar som du har nytta av i din framtida ledarroll. Syfte och mål  Syftet med utbildningen är att ge deltagaren de simidrottsspecifika kunskaperna som behövs för att verka som assisterande ledare för konstsim för samtliga åldrar i simidrottsföreningen. Syftet är också att deltagaren får lära av och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Ledaren ska efter utbildningen kunna verka som assisterande ledare på alla nivåer i föreningens verksamhet för konstsim ha grundläggande förståelse för föreningens verksamhet - hur den samverkar och hänger ihop ha grundläggande kunskaper avseende ledarskap och pedagogik ha grundläggande kunskaper om teknikinlärning, dels generella simidrottsgrunder och inom konstsim ha grundläggande förståelse för konstsimmets förutsättningar och egenheter. Se detta som ett värdefullt steg i din utveckling att nå din fulla potential som simidrottsledare. Upplägg I utbildningen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 30 studietimmar att genomföra (10–12 digitalt + 20 fysiskt), där en studietimme är 45 minuter. Den digitala delen består av egna studier, enklare kunskapstest och uppgifter som ska göras i den egna föreningen. På den fysiska träffen är fokus på diskussioner och att gå igenom de praktiska momenten i vattnet. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd på utbildningen till Simidrottsledare konstsim ska deltagaren ha gått igenom samtliga gemensamma delar i webbutbildningen och gjort de tilldelade uppgifterna. Deltagaren ska vara närvarande under hela den fysiska träffen, aktivt delta i diskussioner och uppgifter både på land och i vattnet samt få godkänt på livräddningstestet. Målgrupp Utbildningen riktar sig till alla ledare inom konstsim, oavsett vilken ålder du har på dina aktiva.

Svenska Simförbundet
rek. 3700 kr
Simidrottsledare – Simning

Simidrottsledare – Simning

Kurs/Utbildning

En utbildning för dig som vill utvecklas som tränare och få kunskaper i att träna och leda barn, ungdomar eller vuxna inom simning och simundervisning. Utöver ny kunskap kommer du även få möjlighet att utbyta erfarenheter med deltagare från andra föreningar och praktiskt pröva olika övningar och moment. Passa på att diskutera och utbyta tankar och idéer med ledare och kursledare på plats, för att lära dig så mycket som möjligt. Simidrottsledare simning ingår i nivå 1 i simningens tränarutbildningar. Du får lära dig grunderna i simidrotten med organisation och värdegrund, ledarskap, kommunikation och säkerhet i simhallsmiljö. Även grunderna i simning och träningen, de övriga simidrotterna samt planering gås igenom. Du kommer också få konkreta och användbara tips och övningar som du har nytta av i din framtida ledarroll. Syfte och mål  Syftet med utbildningen är att ge deltagaren de kunskaperna som behövs för att verka som assisterande ledare för simning för samtliga åldrar i simidrottsföreningen. Syftet är också att deltagaren får lära av och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Ledaren ska efter utbildningen kunna verka som assisterande ledare på alla nivåer i föreningens verksamhet för simning och simundervisning ha grundläggande förståelse för föreningens verksamhet - hur den samverkar och hänger ihop ha grundläggande kunskaper avseende ledarskap och pedagogik ha grundläggande kunskaper om teknikinlärning, dels generella simidrottsgrunder och inom simning. ha grundläggande förståelse för simningens förutsättningar och egenheter. Upplägg I utbildningen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 30 studietimmar att genomföra (10 digitalt + 20 fysiskt), där en studietimme är 45 minuter. Den digitala delen består av egna studier, enklare kunskapstest och uppgifter som ska göras i den egna föreningen. På den fysiska träffen är fokus på diskussioner och att gå igenom de praktiska momenten i vattnet. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd ska deltagaren ha gått igenom samtliga gemensamma delar i webbutbildningen och gjort de tilldelade uppgifterna. Deltagaren ska vara närvarande under hela den fysiska träffen, aktivt delta i diskussioner och uppgifter både på land och i vattnet samt få godkänt på livräddningstestet. Se detta som ett värdefullt steg i din utveckling att nå din fulla potential som simidrottsledare. Målgrupp Utbildningen riktar sig till alla ledare inom simning och simundervisning, oavsett vilken ålder du har på dina aktiva.

Svenska Simförbundet
från 3600 kr
Simidrottsledare – Vattenpolo

Simidrottsledare – Vattenpolo

Kurs/Utbildning

En utbildning för dig som vill utvecklas som tränare och få kunskaper i att träna och leda barn, ungdomar eller vuxna inom vattenpolo. Utöver ny kunskap kommer du även få möjlighet att utbyta erfarenheter och praktiskt pröva olika övningar och moment. Passa på att diskutera och utbyta tankar och idéer med ledare och kursledare på plats, för att lära dig så mycket som möjligt.  Simidrottsledare vattenpolo ingår i nivå 1 i vattenpolons tränarutbildningar. Du får lära dig grunderna i simidrotten med organisation och värdegrund, ledarskap, kommunikation och säkerhet i simhallsmiljö. Även grunderna i vattenpolo och träningen, de övriga simidrotterna samt planering gås igenom. Du kommer också få konkreta och användbara tips och övningar som du har nytta av i din framtida ledarroll. Syfte och mål  Syftet med utbildningen är att ge deltagaren de kunskaperna som behövs för att verka som assisterande ledare för vattenpolo för samtliga åldrar i simidrottsföreningen. Syftet är också att deltagaren får lära av och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Ledaren ska efter utbildningen kunna verka som assisterande ledare på alla nivåer i föreningens verksamhet för vattenpolo ha grundläggande förståelse för föreningens verksamhet - hur den samverkar och hänger ihop ha grundläggande kunskaper avseende ledarskap och pedagogik ha grundläggande kunskaper om teknikinlärning, dels generella simidrottsgrunder och inom vattenpolo ha grundläggande förståelse för vattenpolons förutsättningar och egenheter. Se detta som ett värdefullt steg i din utveckling att nå din fulla potential som simidrottsledare. Upplägg I utbildningen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 30 studietimmar att genomföra (10–12 digitalt + 20 fysiskt), där en studietimme är 45 minuter. Den digitala delen består av egna studier, enklare kunskapstest och uppgifter som ska göras i den egna föreningen. På den fysiska träffen är fokus på diskussioner och att gå igenom de praktiska momenten i vattnet. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd på utbildningen till Simidrottsledare vattenpolo ska deltagaren ha gått igenom samtliga gemensamma delar i webbutbildningen och gjort de tilldelade uppgifterna. Deltagaren ska vara närvarande under hela den fysiska träffen, aktivt delta i diskussioner och uppgifter både på land och i vattnet samt få godkänt på livräddningstestet. Målgrupp Utbildningen riktar sig till alla ledare inom vattenpolo, oavsett vilken ålder du har på dina aktiva.

Svenska Simförbundet
rek. 3700 kr
Simlärare – del 1

Simlärare – del 1

Kurs/Utbildning

Det här är första delen av utbildningen för dig som vill bli simlärare och lära dig mer om siminlärning för barn, vuxna och personer med funktionsnedsättning.  Utöver ny kunskap kommer du även få möjlighet att utbyta erfarenheter och praktiskt pröva olika övningar och moment. Passa på att diskutera och utbyta tankar och idéer med andra simlärare och kursledaren på plats, för att lära dig så mycket som möjligt. Simlärare del 1 är en av två fortsättningsutbildningar som ingår i nivå 2 i utbildningsstrukturen för dig som är ledare i simundervisningen och vill utbilda dig. Utbildningen riktar sig till dig som är ledare och jobbar med simundervisning, oberoende av de aktivas ålder. När du genomfört utbildningarna Simlärare 1 och 2 är du utbildad simlärare. Vi rekommenderar att du går Simlärare del 2 inom ett år.  Genom utbildningen kommer du få fördjupade kunskaper i ledarskap i simundervisningen genom till exempel motivation, bemötande och rörelseförståelse. Du får ökad kunskap om säkerhet kopplat till bland annat trygg idrott och hur du kan lära ut livräddning. I Simningens ABC får du tips om övningar och hur du kan jobba med en progression i Simningens ABC genom alla nivåer i simundervisningen.  Syfte och mål med utbildningen Syftet med utbildningen är att du ska få de kunskaper som du behöver för att kunna vara simlärare och ansvarig ledare i simundervisning för samtliga åldrar i föreningen. Syftet är också att du ska få stöd och kunskap för att leda simundervisning både för personer med funktionsnedsättning och utan funktionsnedsättning. I utbildningens ingår även att du ska få lära av andra och utbyta erfarenheter med de övriga på utbildningen. Efter Simlärare del 1 och 2 ska du kunna verka som simlärare och ansvarig ledare inom simundervisningen i föreningen ha förståelse för föreningens verksamhet – hur de olika delarna samverkar och hänger ihop. Upplägg I Simlärare del 1 ingår en digital del och en fysisk träff. Utbildningen uppskattas ta cirka 30 studietimmar att genomföra (10 digitalt + 20 fysiskt), där en studietimme är 45 minuter. Den digitala delen består av egna studier, kunskapstest samt inlämningsuppgifter. På den fysiska träffen är fokus på diskussioner och att gå igenom de praktiska momenten i vattnet. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd ska deltagaren gå igenom allt material i webbutbildningen och göra samtliga uppgifter. Du behöver ha alla rätt på självtestfrågorna. Du ska även vara närvarande under hela den fysiska träffen och aktivt delta i diskussioner och uppgifter både på land och i vattnet. Se detta som ett värdefullt steg i din fortsatta utveckling som simlärare. Målgrupp Utbildningen riktar sig till dig som är ledare och jobbar med simundervisning, oberoende av de aktivas ålder.

Svenska Simförbundet
3900 kr
Simlärare – del 2

Simlärare – del 2

Kurs/Utbildning

Det här är andra delen av utbildningen för dig som vill bli simlärare och lära dig mer om siminlärning för barn, vuxna och personer med funktionsnedsättning.  Utöver ny kunskap kommer du även få möjlighet att utbyta erfarenheter och praktiskt pröva olika övningar och moment. Passa på att diskutera och utbyta tankar och idéer med andra simlärare och kursledaren på plats, för att lära dig så mycket som möjligt. Simlärare del 2 är del två av två fortsättningsutbildningar som ingår i nivå 2 i utbildningsstrukturen för dig som är ledare i simundervisningen och vill utbilda dig. Utbildningen riktar sig till dig som är ledare och jobbar med simundervisning, oberoende av de aktivas ålder. När du genomfört utbildningarna Simlärare 1 och 2 är du utbildad simlärare.  Genom utbildningen kommer du få fördjupade kunskaper i ledarskap i simundervisningen genom till exempel motivation, bemötande och rörelseförståelse. Du får ökad kunskap om säkerhet kopplat till bland annat trygg idrott och hur du kan lära ut livräddning. I Simningens ABC får du tips om övningar och hur du kan jobba med en progression i Simningens ABC genom alla nivåer i simundervisningen.  Syfte och mål med utbildningen Syftet med utbildningen är att du ska få de kunskaper som du behöver för att kunna vara simlärare och ansvarig ledare i simundervisning för samtliga åldrar i föreningen. Syftet är också att du ska få stöd och kunskap för att leda simundervisning både för personer med funktionsnedsättning och utan funktionsnedsättning. I utbildningens ingår även att du ska få lära av andra och utbyta erfarenheter med de övriga på utbildningen. Efter Simlärare del 1 och 2 ska du kunna verka som simlärare och ansvarig ledare inom simundervisningen i föreningen ha förståelse för föreningens verksamhet – hur de olika delarna samverkar och hänger ihop. Upplägg I Simlärare del 2 ingår en digital del och en fysisk träff. Utbildningen uppskattas ta cirka 30 studietimmar att genomföra (10 digitalt + 16 fysiskt), där en studietimme är 45 minuter. Den digitala delen består av egna studier, kunskapstest samt inlämningsuppgifter. På den fysiska träffen är fokus på diskussioner och att gå igenom de praktiska momenten i vattnet. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd ska deltagaren gå igenom allt material i webbutbildningen och göra samtliga uppgifter. Du behöver ha alla rätt på självtestsfrågorna. Du ska även vara närvarande under hela den fysiska träffen och aktivt delta i diskussioner och uppgifter både på land och i vattnet. Se detta som ett värdefullt steg i din fortsatta utveckling som simlärare. Målgrupp Utbildningen riktar sig till dig som är ledare och jobbar med simundervisning, oberoende av de aktivas ålder.

Svenska Simförbundet
från 3300 kr
Volleybolldomare - Steg 2

Volleybolldomare - Steg 2

Kurs/Utbildning

Volleybolldomare steg 2 är nästa steg i utbildningsstrukturen för domare inom volleyboll. Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att utvecklas som domare genom att döma matcher på en högre nivå och få en fördjupad kunskap om domarrollen.  Syfte och mål Syftet med utbildningen är att öka dina kunskaper om de regler som finns inom volleyboll samt få insikt i hur de tillämpas i praktiken. Volleybolldomare steg 2 ger dig behörighet att döma i division 1-3. Förkunskapskrav  Du måste vara Volleybolldomare Steg 1, ha deltagit på fortbildning i Svensk volleybolls regi samt dömt rikligt med matcher. Upplägg  Kursen består av digitala självstudier, digitala teoritillfällen, teori, praktik och skriftligt prov i samband med en turnering i Svensk volleybolls regi och en digital återträff. Hela kursen uppskattas ta ca 30 timmar att genomföra.  För att bli godkänd Du behöver genomföra alla delarna (de digitala självstudierna, det skriftliga provet och döma matcher på praktiken) i kursen med ett godkänt resultat för att få din domarlicens.  Betalning När du vill gå en utbildning kan du betala på två olika sätt, som gäst eller som inloggad med FrejaID+. Om du ska anmäla dig till en utbildning ska du logga in. Då får vi in alla nödvändiga uppgifter och som inloggad kan du välja om du vill betala direkt med kort/swish eller mot faktura (till dig själv eller din förening). Som icke inloggad kan du endast göra direktköp med kort/swish.  Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans utveckla svensk volleyboll!

Svenska Volleybollförbundet
rek. 1250 kr
Innehåll – Tävlingspärm Truppgymnastik 2025

Innehåll – Tävlingspärm Truppgymnastik 2025

Idrottsprodukt

Uppdaterat innehåll till tävlingspärmen för truppgymnastik. Pärmen är till för dig som tränare, ledare eller domare inom truppgymnastik. För att köpa både innehåll och pärm, se artikel Paket – Tävlingspärm Truppgymnastik.Tävlingspärmen innehåller följande reglementen, i A5-format. Samtliga reglementen gäller under tävlingsåret 2025. - Tekniskt reglemente- Tävlingsbestämmelser Nivå 6-9- Bedömningsreglemente Nivå 6-9 inklusive bilagor- Redskapsreglemente Nivå 6-9- Tävlingsbestämmelser nivå 3-5 och SM-stegen- Nationellt bedömningsreglemente ink. bilagor (gäller på nivåtävlingarna femman-trean)- Code of Points med svenska anpassningar- Redskapsreglemente- Arrangörsreglemente

Svenska Gymnastikförbundet
150 kr
Volleyboll - Grund

Volleyboll - Grund

Kurs/Utbildning

Upptäck grunderna i volleyboll och tränarskap – en utbildning som ger både inspiration och trygghet. Kursen består av en digital del och en fysisk träff och syftar till att ge dig både kunskap och inspiration inom tränarrollen och volleybollens grunder. Du får även en övergripande förståelse för faktorer som påverkar en utövares prestation, med målet att engagera fler och stärka gemenskapen inom sporten.  Ta ditt första steg idag – tillsammans bygger vi framtiden för svensk volleyboll!  Kursplan Utbildningen är uppdelad i tre delar, digitala självstudier , fysisk träff och digital återträff.  Digitala självstudier Tidsuppskattning: 3-4 h Under de digitala självstudierna går du igenom tretton avsnitt med fokus på bland annat teknik i volleybollens grundslag, ledarskapsutveckling, spelarpositioner och träningsplanering. Görs i din egen takt men ska vara klar innan den fysiska träffen  Fysisk träff  Tidsuppskattning: 6 h (ink. 1h lunch) Ett tillfälle för givande diskussioner och erfarenhetsutbyte, där en stor del av träffen ägnas åt praktisk tillämpning av övningar, regler och teknik. Digital återträff Tidsuppskattning: 1h Under den digitala återträffen repeterar vi innehåll från teori och praktik, delar erfarenheter, diskuterar frågor och blickar framåt mot nästa steg. För vem  Svensk Volleybolls grundkurs i volleyboll riktar sig till dig som är ny i din tränarroll eller vill bli tränare och hjälpa utövare att utveckla sina grundläggande kunskaper inom sporten. Alla tränare i Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar förväntas följa och tillämpa utbildningens innehåll. Kursmaterialet uppdateras vartannat år i samband med Svensk Volleybolls årsmöte för att säkerställa aktuell och relevant kunskap. Syfte och mål Syftet med kursen Volleyboll Grund är att ge dig en stabil bas inom sportens tekniska och taktiska moment. Kursen utrustar dig som tränare med verktyg och trygghet i din roll, så att du kan skapa en positiv och utvecklande miljö för dina spelare. Vårt mål är att bygga en stark kultur där vi inte bara spelar och lär ut volleyboll, utan också främjar gemenskap, integration och ömsesidig respekt – både på och utanför planen. Betalning När du vill gå en utbildning kan du betala på två olika sätt, som gäst eller som inloggad med FrejaID+. Om du ska anmäla dig till en utbildning ska du logga in. Då får vi in alla nödvändiga uppgifter och som inloggad kan du välja om du vill betala direkt med kort/swish eller mot faktura (till dig själv eller din förening). Som icke inloggad kan du endast göra direktköp med kort/swish.

Svenska Volleybollförbundet
1400 kr
Volleybolldomare - Steg 1

Volleybolldomare - Steg 1

Kurs/Utbildning

Utbildningen till Volleybolldomare steg 1 utgör det inledande steget i utbildningsstrukturen för domare inom volleyboll. Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att ta steget och bli volleybolldomare och döma matcher i det nationella seriesystemet för seniorer. Syftet med utbildningen är att öka dina kunskaper om de regler som finns inom volleyboll samt få insikt i hur de tillämpas i praktiken.  Volleybolldomare steg 1 är första nivån av domarutbildning och ger dig behörighet att döma i division 2 och division 3. Upplägg  Kursen består av digitala självstudier, två digitala teoritillfällen, praktik i samband med ett seriesammandrag och en digital återträff. Hela kursen uppskattas ta ca 15 timmar att genomföra.  För att bli godkänd Du behöver genomföra alla delarna (de digitala självstudierna, det skriftliga provet och döma matcher på praktiken) i kursen med ett godkänt resultat för att få din domarlicens.  Förkunskapskrav Du måste vara minst 16 år gammal och ha erfarenhet av att spela volleyboll i seriespel under minst ett par säsonger. Betalning När du vill gå en utbildning kan du betala på två olika sätt, som gäst eller som inloggad med FrejaID+. Om du ska anmäla dig till en utbildning ska du logga in. Då får vi in alla nödvändiga uppgifter och som inloggad kan du välja om du vill betala direkt med kort/swish eller mot faktura (till dig själv eller din förening). Som icke inloggad kan du endast göra direktköp med kort/swish.  Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans utveckla svensk volleyboll!

Svenska Volleybollförbundet
rek. 1250 kr
Introduktionsutbildning

Introduktionsutbildning

Kurs/Utbildning

Utbildningen är din nyckel till att förstå svensk volleyboll och vad vi står för. Oavsett om du är tränare, spelare, förälder, domare eller föreningsaktiv, ger kursen dig kunskap och inspiration för att bli en del av vår gemenskap. Ta ditt första steg idag – tillsammans bygger vi framtiden för svensk volleyboll! För vem  Svensk volleybolls introduktionsutbildning utgör det inledande steget i vår utbildningsstruktur för dig som är, eller vill bli, engagerade i Svensk volleybolls verksamhet. Alla tränare och ledare i Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar ska följa samt efterleva innehållet i vår introduktionsutbildning. Innehållet uppdateras i cykler om vartannat år, efter genomförandet av Svensk volleybolls årsmöte.  Omfattning Utbildningen är helt digital och du kan göra den i din egen takt, börja och sluta när du vill. Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra. Syfte och mål Syftet med introduktionsutbildningen är att skapa en enhetlig gemenskap där varje medlemsförening delar samma vision och värderingar. Att du som tränare/ledare/engagerad är trygg och välbekant med hur du ska hjälpa till att skapa denna gemenskap och sammanhållning.  Vårt mål är att bygga en kultur där vi inte bara spelar och lär ut volleyboll, utan också hur vi integrerar och respekterar varandra både på och utanför planen.  Förkunskapskrav Inga förkunskaper krävs.

Svenska Volleybollförbundet
300 kr
Beachvolley - Grund

Beachvolley - Grund

Kurs/Utbildning

Ge dig själv chansen att växa som ledare och skapa roliga, utvecklande träningsmiljöer i sanden med Beachvolley Grund. Kursen består av en digital del och en fysisk träff och syftar till att ge dig både kunskap och inspiration inom tränarrollen och beachvolleyns grunder. Du får även en övergripande förståelse för faktorer som påverkar en utövares prestation, med mål att engagera fler och stärka gemenskapen inom sporten. Ta ditt första steg idag – tillsammans bygger vi framtiden för svensk volleyboll! Kursplan Utbildningen är uppdelad i tre delar, digitala självstudier , fysisk träff och digital återträff.  Digitala självstudier Tidsuppskattning: 3-4 h Under de digitala självstudierna går du igenom tretton avsnitt med fokus på bland annat teknik i beachvolleybollens grundslag, ledarskapsutveckling  och träningsplanering. Görs i din egen takt men ska vara klar innan den fysiska träffen  Fysisk träff  Tidsuppskattning: 6 h (ink. 1h lunch) Ett tillfälle för givande diskussioner och erfarenhetsutbyte, där en stor del av träffen ägnas åt praktisk tillämpning av övningar, regler och teknik. Digital återträff Tidsuppskattning: 1h Under den digitala återträffen repeterar vi innehåll från teori och praktik, delar erfarenheter, diskuterar frågor och blickar framåt mot nästa steg. För vem Svensk Volleybolls grundkurs i beachvolley riktar sig till dig som vill bli tränare och hjälpa utövare att utveckla sina grundläggande kunskaper inom sporten. Alla tränare inom beachvolley i Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar förväntas följa och tillämpa utbildningens innehåll. Kursmaterialet uppdateras vartannat år i samband med Svensk Volleybolls årsmöte för att säkerställa aktuell och relevant kunskap. Syfte och mål Syftet med kursen Beachvolley Grund är att ge dig en stabil bas inom sportens tekniska och taktiska moment. Kursen utrustar dig som tränare med verktyg samt trygghet i din roll, så att du kan skapa en positiv och utvecklande miljö för dina spelare. Vårt mål är att bygga en stark kultur där vi inte bara spelar och lär ut beachvolley, utan också främjar gemenskap, integration och ömsesidig respekt – både på och utanför planen. Betalning  När du vill gå en utbildning kan du betala på två olika sätt, som gäst eller som inloggad med FrejaID+. Om du ska anmäla dig till en utbildning ska du logga in. Då får vi in alla nödvändiga uppgifter och som inloggad kan du välja om du vill betala direkt med kort/swish eller mot faktura (till dig själv eller din förening). Som icke inloggad kan du endast göra direktköp med kort/swish. 

Svenska Volleybollförbundet
rek. 1400 kr
Barn och ungdom - Grund

Barn och ungdom - Grund

Kurs/Utbildning

En inspirerande grundutbildning i Level 1-3 för dig som vill leda barn och ungdomar på ett lekfullt och utvecklande sätt. Den här utbildningen är utformad för att ge dig de verktyg och kunskaper du behöver för att inspirera och utveckla barn och ungdomar. Genom digitala självstudier, praktiska övningar och teoretiska diskussioner kommer vi att utforska hur du som tränare kan stärka spelares glädje och kärlek till rörelse genom volleyboll och/eller beachvolley. Samt hur du skapar en bra grund i spelares livslånga idrottande. Kursplan Utbildningen är uppdelad i tre delar, digitala självstudier , fysisk träff och digital återträff.  Digitala självstudier (kursens startdatum) Tidsuppskattning: 1-2 h Under de digitala självstudierna går du igenom nio avsnitt med fokus på bland annat kidsvolley (Level 1-3), ledarskapsutveckling och psykisk hälsa. Gör dem i din egen takt men alla avsnitt ska vara klara innan den fysiska träffen  Fysisk träff  Tidsuppskattning: 4 h Ett tillfälle för givande diskussioner och erfarenhetsutbyte, där en stor del av träffen ägnas åt praktisk tillämpning av hur vi lär ut, övningar, regler och teknik. Digital återträff Tidsuppskattning: 1h Under den digitala återträffen repeterar vi innehåll från teori och praktik, delar erfarenheter, diskuterar frågor och blickar framåt mot nästa steg. För vem  För dig som är ny ledare och ska ta dig an uppdraget som tränare För dig som är aktiv tränare i förening för yngre barn Syfte och mål Syftet med kursen är att ge dig som tränare de verktyg du behöver för att skapa en motiverande och inkluderande träningsmiljö för barn och ungdomar. Kursen fokuserar på att anpassa träningarna efter spelare som är nya i volleybollgemenskapen. Du får lära dig hur du lär ut grundläggande teknik och spelbaseratlärande på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Målet är att du efter kursen ska känna dig trygg i din roll som tränare och inspiratör, redo att stötta och utveckla nybörjare både som individer och lagspelare. För att gå utbildningen bör du genomfört Svensk volleybolls introduktionsutbildning Betalning När du vill gå en utbildning kan du betala på två olika sätt, som gäst eller som inloggad med Freja+. Om du ska anmäla dig till en utbildning, logga in på kunskapsarenan. Då får vi in alla nödvändiga uppgifter och som inloggad kan du välja om du vill betala direkt med kort/swish eller genom faktura (till dig själv eller din förening). Som icke inloggad kan du endast göra direktköp med kort/swish.  Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans utveckla svensk volleyboll!

Svenska Volleybollförbundet
1000 kr