Hitta din kurs

På den här sidan kan du söka bland kurser från SISU Idrottsutbildarna och alla olika idrotter som finns på Kunskapsarenan. Lär dig mer om ledarskap, träning och andra ämnen för just din roll i idrotten.

Bläddra i utbudet

Du måste välja ett värde

Alla filter

Funktionärsutbildning 2 (FU2)

Funktionärsutbildning 2 (FU2)

Kurs/Utbildning

Funktionär steg 2 (FU2) motsvarar det vi tidigare har kallat för Distriktsfunktionär och när du är klar med denna kurs får du vara funktionär på matcher från U19 till och med damer division 2 och herrar division 3. Självklart får du även sitta på lägre barn- och ungdomsmatcher. Vissa USM-matcher kräver också att man är FU2-funktionär. Det finns inget krav på att man måste ha varit FU1-funktionär innan du blir FU2-funktionär. Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 4 timmar att genomföra (1 tim digitalt + 3 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier och ett enklare kunskapstest. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Unga och vuxna som vill vara med och stötta sin klubb så att matcher kan genomföras. Förkunskapskrav Utbildningen kräver inga förkunskaper. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 6 (DU6)

Domarutbildning 6 (DU6)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen fördjupas kunskaper som en domare behöver på en högre nivå. Du får regelkunskap, spelförståelse och matchledarskap för att leda matcher på helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 8 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att ta nästa steg och döma matcher på högsta seniornivå i distriktets serier. Förkunskapskrav För att få gå utbildningen krävs det att du har genomfört och blivit godkänd på Domarutbildning 1-5 samt blivit nominerad till DU6 av ditt distriktsförbund. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 5 (DU5)

Domarutbildning 5 (DU5)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen fördjupas kunskaper som en domare behöver. Du får regelkunskap, spelförståelse och matchledarskap för att leda matcher på helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 7 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att ta nästa steg och döma matcher på seniornivå för distriktet. Förkunskapskrav För att få gå utbildningen krävs det att du har genomfört och blivit godkänd på Domarutbildning 1-4 samt blivit nominerad till DU5 av ditt distriktsförbund. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 4 (DU4)

Domarutbildning 4 (DU4)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen fördjupas kunskaper som en domare behöver. Du får regelkunskap, spelförståelse och matchledarskap för att leda matcher helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 4 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att ta nästa steg och döma matcher på seniornivå för distriktet. Förkunskapskrav För att få gå utbildningen krävs det att du har genomfört och blivit godkänd på Domarutbildning 1-3 samt blivit nominerad till DU4 av ditt distriktsförbund. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 3 (DU3)

Domarutbildning 3 (DU3)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen får du en progression i de grundläggande kunskaper som en domare behöver. Du får regelkunskap och spelförståelse för att leda matcher på kortplan och helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 6 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att ta nästa steg och döma matcher på distriktsnivå. Förkunskapskrav För att få gå utbildningen krävs det att du har genomfört och blivit godkänd på Domarutbildning 1 och 2. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Funktionärsutbildning 1 (FU1)

Funktionärsutbildning 1 (FU1)

Kurs/Utbildning

Funktionär steg 1 (FU1) motsvarar det vi tidigare har kallat för Föreningsfunktionär. Som funktionär på denna nivå hjälper du till i din klubb så att matcherna i åldrarna U7-U16 kan spelas. Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 4 timmar att genomföra (1 tim digitalt + 3 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Unga och vuxna som vill vara med och stötta sin klubb så att matcher kan genomföras. Förkunskapskrav Utbildningen kräver inga förkunskaper. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 1 (DU1)

Domarutbildning 1 (DU1)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen får du den grundläggande kunskapen som en domare behöver. Du får regelkunskap och spelförståelse för att leda matcher på miniplan, kortplan och helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 4 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att inleda en domarkarriär eller som vill vara med och stötta sin klubb så att matcher kan genomföras på föreningsnivå. Förkunskapskrav Utbildningen kräver inga förkunskaper. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Domarutbildning 2 (DU2)

Domarutbildning 2 (DU2)

Kurs/Utbildning

I den här utbildningen får du den grundläggande kunskap som en domare behöver. Du får regelkunskap och spelförståelse för att leda matcher på miniplan, kortplan och helplan. De olika stegen ger dig behörighet att döma följande: DU1: Miniplan upp till U10 DU2: U11-U13 DU3: U14-U19 DU4-5: Seniorhandboll upp till division 2 damer & division 3 herrar DU6: Seniorhandboll upp till divison 1 damer och division 2 herrar Upplägg I kursen ingår en digital del och en fysisk träff. Hela kursen uppskattas ta cirka 16 timmar att genomföra (4 tim digitalt + 4 tim fysiskt). Den digitala delen består av egna studier, ett enklare kunskapstest och en hemuppgift. På den fysiska träffen samtalar vi om kursinnehållet och gör övningar tillsammans. En utbildare finns som stöd under den digitala delen och leder den fysiska träffen. För att bli godkänd krävs att du gör alla avsnitt digitalt och aktivt deltar på träffen. Målgrupp Ungdomar och vuxna som är intresserade av att inleda en domarkarriär eller som vill vara med och stötta sin klubb så att matcher kan genomföras på föreningsnivå. Förkunskapskrav För att få gå utbildningen krävs det att du har genomfört och blivit godkänd på Domarutbildning 1. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Handbollförbundet
rek. 500 kr
Service och bemötande på golfklubben

Service och bemötande på golfklubben

Kurs/Utbildning

Välkommen till en arbetsplats i rörelse. Att arbeta med service på en golfklubb innebär ett spännande, varierande och roligt arbete. I den här introduktionen får du en inblick i vad golf och en golfanläggning är och vad det innebär att jobba med service och bemötande på en golfklubb. Upplägg Kursen är helt digital och du går igenom de olika aktiviteterna i din egen takt. När du har genomfört alla digitala delar är du klar och blir godkänd.  Målgrupp För dig som jobbar eller ska börja jobba i reception, shop eller kansli på golfklubben. Den här introduktionen är framtagen av Svenska Golfförbundet och Golf Management Sverige.  Stort tack till Eksjö Golfklubb, Göteborgs Golf Klubb och Viksjö Golfklubb som gjorde utbildningen möjlig.

Svenska Golfförbundet
0 kr
Steg 1 Padel

Steg 1 Padel

Kurs/Utbildning

Steg 1 vänder sig till tränare och ledare som tränar ungdomar/nybörjare från 12 år som vill ta nästa kliv i sin tränarroll. Utbildningen riktar sig till dig som står på banan mer kontinuerligt och har en ambition att växa i ditt tränarskap. Steg 1 - består av tvåkurser: Padel Grundutbildning för tränare (GUT). Genomförs i de lokala RF-SISU-distrikt eller helt digitalt. Köp genomförs separat i Kunskapsarenan. Läs mer om GUT på vår hemsida eller fråga instruktören under den fysiska träffen. Läs mer om GUT Du kan genomföra delarna i den ordning du föredrar. Steg 1 - PADEL Denna del, Steg 1- Padel, genomförs av Svenska Padelförbundets förbundsinstruktörer. Utbildningen omfattar totalt cirka 30-35 timmar med förkunskaper, fysisk träff (en dag 9-18 praktik och teori) och kursen avslutas sedan med att du får tillgång till material här i lärstigen i Learnifier. Övergripande mål med kursen: Anpassa träningen för att möta individuella behov och nivåer, samtidigt som den utmanar och motiverar spelarna. Tillämpa spelbaserat lärande för att utveckla spelaren. Planera och strukturera träningspass. Grundläggande tekniker för att mata bollar effektivt. Subventionering Kursavgiften är 3 100 kr och fakturan går till din förening. Efter genomförd utbildning får er förening automatiskt 1500 kr/deltagare i subventionering. En återrapport behöver göras i Idrott Online. Om inte kan föreningen i bli återbetalningsskyldig.

Svenska Padelförbundet
3100 kr
Gruppträning - rörlighet

Gruppträning - rörlighet

Kurs/Utbildning

Fortsättningskurs för dig som vill utvecklas som gruppträningsinstruktör och fördjupa dig mer inom rörlighet och få både teoretisk och praktisk kunskap inom ämnet.   Kursinnehåll På kursen får du med dig verktyg kring hur du på ett inspirerande och säkert sätt kan planera och leda rörlighetspass med olika syften och teman för olika målgrupper.  Kursupplägg digitala självstudier + fysisk träff med utbildare   de digitala självstudierna förväntas du göra i god tid innan träffen. För vem Kursen för dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på rörlighetsträning. Du får gå kursen från det år du fyller 15. Förkunskaper För att vara förberedd och ha med dig rätt förkunskaper ska du ha genomfört följande kurser innan:   Styrka, rörlighet och fysiologi Åldersanpassad träning för vuxna (eller barn och unga)  Därtill de kurser som ingår i grundblocket (Intro Svensk Gymnastik och Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling)  Kursplan Här hittar du kursplanen för kursen Gruppträning – rörlighet. Avbokningsregler Anmälan är bindande. Fri avbokning till och med sista dag för avanmälan. Vid senare återbud återbetalas kursavgiften endast mot uppvisande av läkarintyg. Kursmaterial debiteras vid avbokning efter sista dag för avanmälan oavsett om intyg uppvisats eller ej. Vid eventuella ändringar av kursanmälan tillkommer en administrationsavgift på 350 kr. Kontakta kursansvarig vid avbokning. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Gymnastikförbundet
rek. 1650 kr
Gruppträning - styrka

Gruppträning - styrka

Kurs/Utbildning

En praktisk fortsättningskurs där du som instruktör får experimentera och vara kreativ i ditt skapande av styrkeövningar och gruppträningspass.   Kursinnehåll Genom kursen får du kunskap om hur kroppen fungerar, hur musklerna är uppbyggda och hur de olika muskelgrupperna aktiveras i olika typer av pass. Du lär dig mer om styrketräning och hur man kan skapa bra övningar och pass som utmanar kroppen – genom att laborera med gruppträningens grundrörelser och styrketräningens variationer. Du får också med dig konkreta verktyg för hur du skapar utmanande styrketräning för enskilda individer och grupper, där övningarna kan varieras och anpassas utifrån deltagarnas nivå. Under kursen får du även kunskap om vad funktionell träning är och hur du kan applicera det i din roll som instruktör.  Kursupplägg digitala självstudier + fysisk träff med utbildare   de digitala självstudierna förväntas du göra i god tid innan träffen. För vem Kursen passar dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på styrketräning. Den vänder sig även till dig som är tränare i andra discipliner inom gymnastiken, då innehållet kan användas som ett komplement till den ordinarie träningen. Du får gå kursen från det år du fyller 15. Förkunskaper För att vara förberedd och ha med dig rätt förkunskaper ska du ha genomfört följande kurser innan: Styrka, rörlighet och fysiologi  Åldersanpassad träning för vuxna (eller barn och unga)  Därtill de kurser som ingår i grundblocket (Intro Svensk Gymnastik och Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling) Kursplan Här hittar du Kursplan Gruppträning - styrka.pdf Avbokningsregler Anmälan är bindande. Fri avbokning till och med sista dag för avanmälan. Vid senare återbud återbetalas kursavgiften endast mot uppvisande av läkarintyg. Kursmaterial debiteras vid avbokning efter sista dag för avanmälan oavsett om intyg uppvisats eller ej. Vid eventuella ändringar av kursanmälan tillkommer en administrationsavgift på 350 kr. Kontakta kursansvarig vid avbokning. Kursdatum - förtydligande Datum för den fysiska träffen ser du när du klickar på ”Läs mer och boka”. Datumet nedan, ”Kursstart”, är då du får tillgång till och kan börja med de digitala självstudierna.

Svenska Gymnastikförbundet
3000 kr